Ga voor een eerlijk kerstgeschenk 

Kerstpakketten bestaan al ongeveer 200 jaar en het is nu ook eerder een regel dan een uitzondering als u een kerstpakket krijgt. Dit betekent dat veel werknemers al een kerstpakket verwachten en dat u hier als organisatie ook aan deze verwachting moet voldoen. Ook als het slecht gaat met het bedrijf kan het een geweldige boost zijn voor de werknemers als zij een kerstpakket krijgen, hier hangt alleen wel een prijskaartje aan.

Eerlijke kerstpakketten

Dure kerstpakketten?

Veel organisaties geven ongeveer 30 euro uit aan een kerstpakket. Dit bedrag kan dus flink oplopen als er veel werknemers in een organisatie werken. Om de kosten laag te houden kunnen organisaties ervoor kiezen om naar een kerstpakketten bedrijf te gaan, waar de kerstpakketten niet zo duur zijn. De vraag is dan alleen wel of de producten op een eerlijke en rechtvaardige manier verkregen zijn.

Het is ook mogelijk om een kerstpakket te selecteren en weg te geven. Dan wordt uw kerstpakket gedoneerd aan de voedselbank en kunt u iemand die het moeilijk heeft een hart onder de riem steken. Zo wil het kerstpakket bedrijf verantwoord omgaan met kerst en iedereen de kans geven om een kerstpakket te ontvangen van kerstpakketten bedrijven. 

Producenten in ontwikkelingslanden

Boeren in ontwikkelingslanden krijgen niet altijd een eerlijke prijs voor hun producten omdat de macht van de afnemer een stuk groter is. Hierdoor hebben deze boeren moeite met het onderhouden van henzelf en het gezin. Er zijn een paar organisaties die hier tegen in opstand komen en die de boeren wel een eerlijke prijs geven. Deze organisaties zijn onder andere Fairtrade en Max Havelaar. De producten die hieruit voortkomen zijn hierdoor wel een beetje duurder dan de andere producten, maar u weet wel zeker dat ze op een eerlijke manier verkregen zijn. Zo wordt de handel met ontwikkelingslanden gestimuleerd. Voor een eerlijk en verantwoord kerstpakket betaalt u dus wel meer, maar dit kan u ook een beter gevoel geven tijdens de kerstdagen. Zo helpt u samen met kerstpakket bedrijven om iedereen een prettige kerst te wensen. 

Alle blogcategorieën