De geschiedenis van het kerstpakket 

Sinds een aantal jaar is het een gewoonte geworden om tijdens de kerstdagen een kerstpakket aan de werknemers te overhandigen. Dit is een blijk van waardering voor al het gedane werk van de werknemer. Het geven van een kerstpakket rond de kerstdagen is niet altijd het geval geweest. Hoe kerstpakketten bedrijven zijn ontstaan begint allemaal met het ontstaan van een kerstpakket. 

Kerstpakketten per provincie Kerstpakketten Limburg Kerstpakketten Noord Brabant Kerstpakketten Gelderland Kerstpakketten Zeeland Kerstpakketten Zuid Holland Kerstpakketten Noord Holland Kerstpakketten Utrecht Kerstpakketten Overijssel Kerstpakketten Flevoland Kerstpakketten Drenthe Kerstpakketten Groningen Kerstpakketten Friesland
Alle blogcategorieën
Assortiment Assortiment Kerstpakketten Kerstpakketten

Het ontstaan van het kerstpakket

In de 19e eeuw, ruim 200 jaar geleden, zijn de eerste versies van het kerstpakket ontstaan. Dit kwam doordat de mensen indertijd veelal bij de boeren op bezoek gingen om elkaar fijne feestdagen te wensen. Het was dan de gewoonte om deze boeren iets te eten of te drinken aan te bieden. De knechten van deze boeren kregen ook iets extra's mee naar huis, wanneer ze tweede kerstdag met de eigen familie gingen vieren. Dit zorgde ervoor dat de feestdagen voor de knechten nog fijner waren, omdat ze én een dag vrij hadden én nog iets lekkers op tafel hadden staan. De traditie is voortgezet naar de ambachtslieden en deze gaven hun personeel ook een mand mee met allerlei voedsel. Deze manden bestonden na een tijdje niet meer alleen uit voedsel, maar er zaten ook kleine presentjes in voor het personeel. Zo was het gebruikelijk om een simpel gebaar te geven als een pluim met kerst. Het kerstpakket bedrijf heeft dit overgenomen om zo deze mogelijkheid in stand te houden. 

De kerstpakket in het heden

Tegenwoordig is het ontvangen van eerlijk voedsel zeer belangrijk. De boeren dienen geld voor hun waarde te krijgen, iets wat vroeger niet altijd het geval was. Daar waren voornamelijk de rijken die verdiende en de armen die werkte. Dit is gelukkig verleden tijd en worden er nu eerlijke kerstpakketten geschonken of is het mogelijk om uw kerstpakket af te staan aan de voedselbank. Doorgaans wordt deze keuze gegeven door ieder kerstpakketten bedrijf om de kans te geven om armere mensen ook te voorzien van een kerstpakket. 

De mand vol met lekkers bleef gegeven worden en na een aantal jaar is dit ook overgenomen door bedrijven. Deze bedrijven geven hun werknemers ook tijdens de kerstdagen een kerstpakket. Er zijn ook veel trends en ontwikkelingen gaande met kerstpakketten die jaarlijks veranderen. De inhoud van dit kerstpakket verandert elk jaar weer, maar is meestal voor alle werknemers van dat bedrijf gelijk. De laatste jaren is het steeds vaker dat bedrijven het samenstellen van het kerstpakket uit handen geven aan een extern bedrijf die hierin gespecialiseerd is en zo is ontstaan er kerstpakket bedrijven. Uiteindelijk is het belangrijk om verandwoorde geschenken te geven met een teken van waardering, dankbaarheid en samenhorigheid. Daar draait het immers om! 

Om te helpen biedt Kerstpakket Bedrijven diverse platformen aan waar kerstpakketten samengesteld kunnen worden!