Kerstpakketten belasting uitleg

Sinds 2020 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de kerstpakketten belasting. De oude en gecompliceerde methode is ingeruild voor een simpelere methodiek. De Belastingdienst heeft namelijk een paar veranderingen in uw voordeel als ondernemer aangebracht. Het proces wordt namelijk alleen maar eenvoudiger! Op deze pagina vindt u alles over de wijzigingen van de kerstpakketten belasting en wat dit voor u als ondernemer gaat betekenen.

Voorgaande jaren heeft u rekening moeten houden met een flink aantal regels en bepalingen die door de Belastingdienst waren vastgesteld. Nu hoeft u alleen nog maar naar de werkkostenregeling te kijken. Hieronder krijgt u uitleg van Kerstpakket Bedrijven.

De Werkkostenregeling

Met de werkkostenregeling (WKR) kunt u een deel van het fiscale loonsom besteden aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen voor het personeel, waarover geen loonheffing wordt verrekend. De totale fiscale loon is ook wel de vrije ruimte en kan besteedt worden aan kerstpakketten.

Het zorgt voor diverse financiële voordelen wanneer u kerstpakketten besteld bij de kerstpakketten bedrijven. Met name voor MKB bedrijven is het een handige regeling om gebruik van te maken. Het is van toepassing op de eerste €400.000 van de loonsom.

Stijging vrije ruimte

Voorheen was het percentage 1.2%, dat gestegen is naar 1.7% met een maximum loonsom van €400.000. De loonsom kunt u eenvoudig berekenen door alle lonen van het personeel bij elkaar op te tellen.

Voor het bedrag boven de €400.000 wordt 1.18% verrekend. De procentuele stijging zorgt voor een zeer forse vergroting van de vrije ruimte. Het is verstandig om voor het bestellen te bekijken wat het bestedingsbedrag is. Neem overigens ook direct contact met de accountant om eventuele verschillen te voorkomen.

Meer informatie nodig?

Mocht u na het lezen nog met vragen in uw hoofd zitten rondom kerstpakketten belasting, schroom dan niet om om hulp te vragen. Voor eigen financieringsvragen rondom de toepasbaarheid van enkele factoren kunt u terecht bij uw eigen boekhouder of accountant. Mocht u specifieke vragen hebben over de kerstpakketten, dan staan wij u graag te woord. Wij helpen u graag bij het geven van advies!

Er kunnen geen rechten ontleen worden aan bovenstaande informatie wat betreft kerstpakketten belasting. Wij adviseren u als werkgever om de fiscale regels die van toepassing zijn op u, goed te bestuderen alvorens een bestelling te plaatsen. U kunt uiteraard ook de website van de Belastingdienst raadplegen of telefonisch contact opnemen voor specifieke informatie.

Om nog meer duidelijkheid te schetsen geven we hieronder twee rekenvoorbeelden die het duidelijker kunnen maken.

Rekenvoorbeeld 1

Mocht de totale loonsom €300.000 zijn dan heeft u een vrije ruimte van 1,7% van het bedrag om onbelast vergoedingen uit te keren. In dit geval is het onbelaste bedrag €5.100. Mocht u over dit bedrag besteden, dan wordt er 80% belast over het resterende bedrag. 

Rekenvoorbeeld 2

Mocht het bedrag boven de €400.000 uitkomen, dan wordt er een rentepercentage van 1.18% gegeven.

Mocht de totale loonsom €600.000 zijn dan wordt er als eerst een vrije ruimte van 1.7% van €400.000 euro berekend. Van de resterende 200.000 dient u maal 1.18% te doen.

Som = 400.000 * 1,7% + (600.000 -/- 400.000) * 1,18% = €6.800 + €2.360 = €9.160 vrije ruimte.

 

Kerstpakketten per provincie Kerstpakketten Limburg Kerstpakketten Noord Brabant Kerstpakketten Gelderland Kerstpakketten Zeeland Kerstpakketten Zuid Holland Kerstpakketten Noord Holland Kerstpakketten Utrecht Kerstpakketten Overijssel Kerstpakketten Flevoland Kerstpakketten Drenthe Kerstpakketten Groningen Kerstpakketten Friesland
Alle blogcategorieën
Assortiment Assortiment Kerstpakketten Kerstpakketten Kerstblogs Kerstblogs